Pages: [1]
Aurimas
 
BAM!ID: 84116
Joined: 2010-04-13
Posts: 30
Credits: 1,792,861,512
World-rank: 926

2011-02-17 21:44:52

Hi Friends,

tonight I received strange problem First, my IE started to show, that most websites are not available, second my Outlook can't send and receive any emails and BOINC not connecting to projects. But Skype working and also, Internet radio playing.

I restarted my router, but no luck. Also, I connected with my ISP and they said, that here are no problems from they side.

Then I noticed, that after computer's restart or only Log off / Log on all internet issues gone for several hours.

I checked dns servers, tried to add new LAN card, scaned for viruses, but no luck.

And then accidenty I shut down BOINC. What a crazy thing - all services (IE, Outlook) started to work again. Maybe coincidence? I tried this way on second my computer and Internet connection is OK on it again.

Also, my girlfirend received this problem, she also has BOINC running. Her neighbor on same router and without BOINC has perfect connection on same time.

All operating systems are XP. Where is the problem? It is very strange, because of 2 year running BOINC never had any problems in this side.

Thank's for attention.
Aurimas
 
BAM!ID: 84116
Joined: 2010-04-13
Posts: 30
Credits: 1,792,861,512
World-rank: 926

2011-02-17 22:12:49

I found problem.

This is WUProp@home problem:

Bug in version 2.36 for Windows
There is a bug in the version 2.36 for Windows.
The application slows down or blocks the network.
You should abort the workunit if you run this version.

Sorry for the inconvenience. 17 Feb 2011 17:14:22 UTC · Comment

Thank's for attention.
Bruce Kennedy
 
Tester - BOINCstats SOFA member
BAM!ID: 64959
Joined: 2009-01-31
Posts: 731
Credits: 1,819,130,828
World-rank: 914

2011-02-18 02:08:12

aurimas_rapecka wrote:
I found problem.

This is WUProp@home problem:

Bug in version 2.36 for Windows
There is a bug in the version 2.36 for Windows.
The application slows down or blocks the network.
You should abort the workunit if you run this version.

Sorry for the inconvenience. 17 Feb 2011 17:14:22 UTC · Comment

Thank's for attention.


Thank you aurimas_rapecka for posting the issue and the solution. I've been seeing the same problem and did not figure out the cause. I knew it was Boinc related because I could exit Boinc Manager and start it back up and the internet connection would be fixed for a few hours.

Bruce
Odd-Rod
Tester
BAM!ID: 45166
Joined: 2008-01-31
Posts: 1648
Credits: 606,787,232
World-rank: 2,076

2011-02-18 05:56:31

Yes, thanks for reporting this, but especially thanks for posting the solution!

I woke this morning to see that my hosts now have version 2.37 of WUProp running without me having done anything, so at the least the problem sorts itself out. Useful to know for those with remote hosts.

Thanks
Rod
STE\/E
Tester
BAM!ID: 57534
Joined: 2008-08-27
Posts: 2078
Credits: 1,910,526,181,978
World-rank: 2

2011-02-18 08:55:04
last modified: 2011-02-18 08:56:13

It was actually posted on the Front Page here early yesterday although I didn't see it myself either. Somebody had to tell me about it at the PGrid Project before I got my Box's straightened out by shutting down wuprop. I'm running it again with the newer app and everything seems okay now ...
Pages: [1]

Index :: BOINC :: Strange problem with BOINC and internet connection
Reason: