Pages: [1]
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-20 09:48:11

Hi there, having a massive Problem with my 2 GPUs.

First is a HD4850 (AMD) which moved in 2 weeks ago, second is a 8600GTS (NV), my old card.

Problems:
1.) Since the AMD is set a major GPU, the NV produces lots of "error while computing" WUs. Before this was never a problem!
2.) The AMD is not recognized by any project (or may be even BOINC). Is it not supported? Thought the AMD is supporting 2-precision ...
3.) Some guys at milkyway-project told me something about a cc_config.xml. Created it using Notepad++ but no change.
Read more about this here.

Anyone able to help me getting these to cards working together or even the AMD working only?

Regards

Hephaiston
Gundolf Jahn
 
BAM!ID: 16586
Joined: 2007-01-07
Posts: 469
Credits: 447,470
World-rank: 313,802

2011-04-21 07:21:53
last modified: 2011-04-21 07:23:45

See also this thread at the BOINC dev message boards.

And (other than Zydor wrote in point 5) the cc_config.xml file does not belong in the MilkyWay Directory but in the BOINC data directory (where the client_state.xml file resides). If it's read successfully, you'll see "Config:" messages in the Messages tab (or window in 6.12).

Gruß,
Gundolf
Computer sind nicht alles im Leben. (Kleiner Scherz)
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-21 08:55:17

Did so, but poorly no effect :-(
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-22 08:29:44

Got the HD4850 being recognized! Problem was the Catalyst 11.3. Using 10.9 and .... voila .... its being recognized ...

So lets try to get the 8600 GTS running without having the lastest problem of "error while computing".

Thank you so far
STE\/E
Tester
BAM!ID: 57534
Joined: 2008-08-27
Posts: 2078
Credits: 1,910,572,666,629
World-rank: 2

2011-04-22 08:29:51
last modified: 2011-04-22 08:34:25

Could just be that the 2 Cards are just Incompatible trying to run them together. Or the Motherboard you have just won't accept running both sets of Video Card Drivers together.

But I suspect the main problem is that your running Windows XP Pro which if I am not mistaken you can't both Cards together ATI & NVIDIA running XP Pro, you can run one or the other but not both together. All my Box's are XP Pro SP2 64-Bit & I run a few of them with both ATI & NVIDIA Drivers installed for quick switching between them if need be but I only run 1 Brand of Card at a time as I know the 2 different Brands will not run together with XP Pro or at least that's what I've been lead to believe anyway.

If you want to run both together you probably will have to Upgrade your OS to either Vista or Win 7, I'd go with Win 7 if your going to do that as it's a much better OS than Vista.

PS: I see we posted at the same time, let us know if you get them running together with BOINC, I'd be interested myself to know if it's possible ... Thanks
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-22 09:41:21

Well, they were running together 2 weeks ago. But I had problems with "error while computing". Now I don't get any NV driver installed ...
STE\/E
Tester
BAM!ID: 57534
Joined: 2008-08-27
Posts: 2078
Credits: 1,910,572,666,629
World-rank: 2

2011-04-22 11:13:50

They may run together but will they run BOINC together that is question. For 1 thing your going to have a conflict in GPU Speeds, that's where your probably getting your error's from ?
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-23 07:11:27
last modified: 2011-04-23 07:13:29

The mainproblem NOW is, that after I got the 4850 working, I restarted the system.
After that the AMD-driver 11.3 did not want work. But after installation it said the instalation WAS successful.
At the point where the Win accountmanager comes up thar screen goes black and thats it.
1000 resets, 1000 times everythings normal 'til the accountmanager comes up.

Now working with the NV-card but without driver cause the NV driver does not want to get installed, too!
Installation starts, but schortly after I do a click on "proceed" when choosig what to install ... "installation not successful"!

What's up with this damn machine!?

Hopefully

Hephaiston

Edit:
driversweeper did it's work to sweep als AMD-display-drivers well and did finish it.
With the NV driver it did not!
Gundolf Jahn
 
BAM!ID: 16586
Joined: 2007-01-07
Posts: 469
Credits: 447,470
World-rank: 313,802

2011-04-23 09:04:16

Hephaiston wrote:
What's up with this damn machine!?

I don't think it's the machine

Did you read the thread I linked to in my previous post? There are others about your problem on that board and at the SETI boards.

I don't have any (crunching) graphic devices, but from reading the message boards, I know that you have to reboot often (after uninstalling, after driver sweeping, after (re)installing each driver...). And the success also seems to depend on the order of driver installation. Sadly, I don't recall which one to install first, but as I said, there are plenty of threads on the BOINC and SETI boards (try an advanced forum search for "nvidia ati driver&quot.

Gruß,
Gundolf
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-23 11:07:08

Langsam glaub' ich, ich sollte es doch mal deutsch versuchen!
Gundolf Jahn
 
BAM!ID: 16586
Joined: 2007-01-07
Posts: 469
Credits: 447,470
World-rank: 313,802

2011-04-23 15:16:44

Hephaiston wrote:
Langsam glaub' ich, ich sollte es doch mal deutsch versuchen!

Wo liegt Dein (Verständnis-)Problem?

Der Trick scheint zu sein: booten, booten, booten

Treiber deinstallieren, booten, Driver Sweeper anwenden, booten, rausfinden welche Treiber zuerst zu installieren sind (nVidia oder ATI) und welche Catalyst version mit dem "artfremden" Treiber zusammenarbeitet, installieren, booten, installieren, booten, hoffen dass es geklappt hat. Wenn nicht, alles von vorne mit anderer Installationsreihenfolge.

Ich kann leider nicht aus eigener Erfahrung berichten, da ich keine CUDA/Stream/OpenCL-Karten habe. Hat die Forumsuche nichts gebracht?

Gruß,
Gundolf
Hephaiston
BAM!ID: 97513
Joined: 2011-03-01
Posts: 50
Credits: 162,519,169
World-rank: 5,926

2011-04-23 19:47:21

Nein, leider nicht wirklich Gundolf.

Das mit dem Booten hab ich schon verstanden, so gut ist mein Englisch noch! Aber trotzdem lief das nicht.

Nachdem die Ati-Karte lief und auch erste Aufgaben hatte, hätte ich lassen sollen, die NV-Karte auch noch reinzubauen ...
Aber Bubi muß ja gleich alles wollen und auch noch CUDA nutzen. Die Installation des NV-Treibers wurde gleich am Anfang von der Installationsroutine abgebrochen. Also gleich nach dem Installationspfad und welche Komponenten ich haben will. Bestätigen, zack, bumm, aus.
Ende der Installation.

Die Installationsreihenfolge war egal. Linksrum ging nicht, rechtsrum auch nicht. Jetzt bekomm ich gar keinen GraKa-Treiber mehr installiert!

Wenn die letzten 4 WUs draußen sind, sichere ich die Daten, die noch brauche, Spielstände und so, und dann mach ich notgedrungen doch noch Win 7 drauf. XP lief bis gestern soooo gut. Aber wie heißt es doch: "Never touch a running system!"

Ich geh jetzt ins Bett. Die Leute sind echt nicht mehr sauber am Karsamstag die Einkäufe für Ostern zu erledigen, als würde der Markt Dienstag nicht mehr aufmachen. Mit Konzentration ist heute also eh nicht mehr viel ...

Vielen Dank trotzdem

Gruß und frohe Ostern
Regards and happy easter

Florian
Pages: [1]

Index :: BOINC :: How to get GPUs working?
Reason: